КНСБ:Бизнесът да вдигне заплатите, за да не го прави насила

Неравенството е голям проблем у нас, твърди Пламен Димитров

КНСБ:Бизнесът да вдигне заплатите, за да не го прави насила | StandartNews.com

?rpkeicj

Бизнесът да вдигне заплатите, за да не бъде принуден да го направи под натиска на масови протести. Това предупреди лидерът на КНСБ Пламен Димитров при участието си в предаването "Беновска пита" по Канал 3.  Според него основният проблем у нас е голямото неравенство, което създава усещане за несправедливост.  "Разпределението на дела, който ние произвеждаме заедно, между нас и капитала е основният проблем. И не става въпрос само за чужди компании. За миналата година българският бизнес със своите работници е генерирал 19 милиарда лева печалба. Каква част от тях са отишли под формата на заплати, може да кажем, че разпределението не е правилно и трябва да са повече”, заяви Димитров. Според него причината за протестите са доходите на хората.

" 70 процента  получават под средната заплата. Масово извън София средната заплата е около 800 лева”, каза лидерът на КНСБ.

„Бизнесът трябва да погледне към себе си и собствените си работници с по-голямо разбиране. И да бръкне от собствения си джоб. За да не се наложи да бръкне под натиск. Защото тогава не се знае с колко ще се наложи да бръкне, може и да е повече”, призова  Димитров.

Той похвали бюджет 2019, защото давал с 6 млрд. повече на хората. Димитров коментира и последната рокада във властта. „Смятам, че новият вицепремиер Марияна Николова има качества, тъй като я познавам. Но ще видим дали са достатъчни за тази позиция.

Що се отнася до конфликтите между президента Радев и премиера Борисов, те не са от вчера. Това бе така, още докато Радев бе генерал. Не съм изненадан от това отношение между двамата генерали. Аз обаче се надявам те малко да се свият, защото това ще от полза за всички", завърши Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай