Кметът на Кърджали направи дарение за празника

Той избрал иконата на Светите Братя Кирил и Методий

Кметът на Кърджали направи дарение за празника | StandartNews.com

Във връзка с празника Великден д-р инж. Хасан Азис дари икона на Св. Св. Кирил и Методий, копие на единствената подобна икона, която се намира в Желязната църква в Истанбул, на православни църкви в Кърджали. Това става ясно от пост във Фейсбук на кмета на града.

"Благодаря на Отец Петър от Енорийския православен храм “Св. Георги Победоносец”, който прие дарението на иконата, заедно с още една на Св. Георги; на отец Боян Саръев от храм "Св. Успение Богородично"; на отец Николай от манастир „Свети Йоан Предтеча“, и на отец Марин от църквата „Свети Архангел Михаил” в Резбарци. В годините назад моята лична традиция за дар на църкви в Кърджали е поредно затвърждаване на уважението и любовта, които споделяме в града ни", написа Хасан Азис.

"Избрах точно иконата на Светите Братя Кирил и Методий, защото те са смели проповедници на християнството и основатели на езика и културата на славянските народи, и са канонизирани за светци именно за превода и популяризирането на Библията на старобългарски език", коментира още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай