Кмет от БСП обяви война на МВР

Станислав Владимиров призовавам органите на реда да предприемат спешни мерки

Кмет от БСП обяви война на МВР | StandartNews.com

Град Перник е подложен на невиждан от десетилетия уличен тормоз от съмнителни лица. Тормоз, в който се пребиват деца и възрастни по най-жесток начин. Полицията бездейства. Перник се страхува. Това е недопустимо! С тези думи изрази във Фейсбук възмущението си от ситуацията кметът на Перник Станислав Владимиров.

Той не посочва директно какъв е поводът за написаното, но преди дни 61-годишният президент на футболен клуб "Кракра" Румен Андонов беше пребит. Той е в болница със счупена челюст. За 8 часа беше задържан в ареста синът на местен прокурор, който е и шампион по кикбокс. За да се гарантира безпристрастност на разследването, прокурорите от Районна прокуратура са направили самоотводи.

„Призовавам органите на реда в близките няколко дни да предприемат спешни мерки, в които да докажат на обществото, че Перник е безопасен град. Да убедят гражданите на Перник, че са защитени. Ще поискам помощ отвън, ако пернишката полиция не може или не иска да се справи с хора, които бият невинни граждани в Перник и не получават ответна реакция. Ако органите на реда не се задействат светкавично, не покажат, че са на страната на хората, ще бъда принуден да изляза на протест, заедно с перничани, защото ние искаме да живеем в сигурен и спокоен град“, категоричен е Станислав Владимиров.

Той напомня, че откакто е кмет на Перник е положил доста усилия, за да се намали уличната престъпност. „Камери има почти навсякъде из града. Но за няколко дни всичко може да се срути, ако полицията абдикира от задълженията си. Искам перничани да знаят, че следя всичко! И няма да оставя града да бъде сплашван от мутри или деца, които си играят на мутри“, категоричен е той.

„Перничани, бъдете в готовност, ако полицията не може да защити града ни, да го направим ние. Ако трябва ще излезем на улицата. И аз ще бъда на първия ред с вас. Защото утре пострадал може да бъде вашето дете или родител. Органите на реда са на ход. Успокойте перничани. Те не могат да спят спокойно! Няма да спя и аз!“, пише още кметът на Перник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай