Ключово решение за минималната пенсия! Засяга хиляди

Кои предложения минаха в парламента

Ключово решение за минималната пенсия! Засяга хиляди | StandartNews.com

Ето кои решения минаха в парламента при обсъждането в бюджетната комисия.

Депутатите не приеха майчинството през втората година за отглеждане на дете да е равно на минималната работна заплата. Бюджетна комисия гледа на второ четене бюджета на ДОО.

76 милиона лева ще струва мярката. Възникна спор откъде да дойдат тези пари. За "Възраждане" това са четири Страйкъра по-малко. За Румен Гечев парите могат да дойдат от свръхпечалбите на банките. Така майчинството през втората година остава на същите равнища, както досега.

780 лева минимален осигурителен доход за земеделски производители, искат пък от ДПС. Предложението на МФ е той да се повиши на 933 лева, което на година база ще струва на земеделците над 4100 лева. Трудовите хора го отнасят за чужди грешки, посочи Румен Гечев, цитиран от News.bg.

Не мина предложението с 10% да се увеличат парите на служителите в НОИ. Над 12 милиона лева ще струва мярката. Причината да не мине е, че мястото на мярката не било в Закона за бюджета на ДОО, а в централния бюджет.

Не мина и предложението на опозицията за преизчисляване на пенсиите. Мина увеличаването на минималната пенсия от 1 януари до 30 юни 2024 на 523,04 лева и от 1 юли на 580,57 лева.

На 3750 лева се увеличава максималният осигурителен доход, решиха още депутатите в бюджетната комисия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
emmi49
преди 2 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може------ https://tyny.to/sunex

Откажи