Ключова рокада в МВР

Със заповед на министъра на вътрешните работи

Ключова рокада в МВР | StandartNews.com

Нов директор оглави районното полицейско управление в Стамболийски. Това е главен инспектор Венелин Костов, който до момента ръководеше Трето РПУ в Пловдив.

Костов е бил назначен днес начело на полицията в Стамболийски със заповед на министъра на вътрешните работи, предаде БНТ.

Пред състава на районното управление Венелин Костов е бил представен от директора на ОД на МВР-Пловдив старши комисар Георги Чергов, който е обявил, че се очаква да се повиши ефективността на работата на полицията в Стамболийски. Както и да се намери правилен подход, за да се превъзмогне породилото се отношение към районното управление в разултат на ситуацията в село Цалапица.

Напрежението и протестите в селото избухнаха след убийството на 24-годишния Димитър Малинов в края на юли. Тогава хората обвиниха полицията в Стамболийски и досегашният директор Ангел Керпиев, че са допуснали заподозреният за убийството да напусне страната.

През август министърът на вътрешните работи поиска оставката на главен инспектор Ангел Керпиев, но той отказа да я даде и беше временно отстранен от длъжност. Срещу Керпиев е образувано дисциплинарно производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Златан СТОЙКОВ
преди 6 месеца

Браво Г-Н ЧЕРГОВ !!!!! Трябваше тоя НЕКАДЪРНИК, дето го представяте да е извън МВР !!!!

Откажи
Иван.
преди 6 месеца

Решенията от записа на Руди гела се изпълняват.

Откажи
преди 6 месеца

Нов бардак със стари к.рви не става господа!!! Цялата ви система на МВР е корумпирана толкова дълбоко, че единственият начин да се спре корупцията сред вас е да си направите общо масово сепуко!!!!

Откажи