Китайци правят новия iPhone

Китайци правят новия iPhone | StandartNews.com

Смартфонът на Apple ще бъде в два варианта - с 4,7 и 5,5-инчов екран

Масовото производство на новото поколение iPhone започва следващия месец в Китай. Това съобщи американската агенция Bloomberg, като се позовава на свои източници в Apple.

Смартфонът ще бъде в два варианта. Единият ще е с 4,7-инчов екран, а другият - с 5,5-инчов. За сравнение, сегашният iPhone 5s има 4-инчов. Плановете на Apple са да представи двете устройства през септември 2014 г.

Според Bloomberg новият iPhone ще има и сериозни промени в дизайна. Очаква се той да е по-заоблен и по-тънък. Производството на 5,5-инчовия модел ще е по-сложно, отколкото на по-малкия. Очаква се това да причини по-ниска производствена ефективност, която трябва да бъде преодоляна, преди производственият обем да може да се увеличи, посочва източникът.

В бъдеще компанията има още по-амбициозни идеи. Apple тества нов дизайн за iPhone, като сред идеите е и извит екран, както и допълнителни сензори, които усещат различна сила на натиск върху екрана. Тези разработки обаче остават за някое от по-следващите поколения на смартфона.

Решението на Apple да се насочи към по-големи екрани e в противоречие със заложената от покойния основател и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс философия. Новият ръководител на компанията Тим Кук обаче вероятно няма голям избор, защото повечето производители вече се насочиха към смартфоните с по-големи панели. Това създава натиск върху Aplle, а тя вече не е в състояние да пренебрегва пазарните тенденции. Потребителите все по-често предпочитат устройства с по-големи екрани - в Китай 40% от мобилните устройства, продадени досега през 2014 г. и базирани на Android, са с дисплей с размер над 5 инча, показва оценка на Forrester Research. Много конкуренти, сред които Samsung и HTC, представиха смартфони с екрани, по-големи от 5,7 инча.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай