Километрична опашка пред Капитан Андреево

Тръгна тежкият празничен трафик, полицията проверява и за колани в автобусите

Километрична опашка пред Капитан Андреево | StandartNews.com

Интензивен е трафикът в началото на трите почивни дни заради 22 септeмври по пътищата на страната и най-вече по направление за изход от страната. 

Километрични са колоните от тежкотоварни камиони на пункта Капитан Андреево за влизане в Турция. Опашки има в събота сутрин и от автомобили, чакащи да влязат на територията на югоизточната ни съседка.

Пътна полиция следи за правоспособност, за превишена скорост и употреба на алкохол и наркотици. Камери за скорост са поставени на всички натоварени пътища. Със специална организация на движението се регулира трафикът към големите градове и от граничните пунктове към вътрешността на страната.

Екипи на агенцията ще следят и обичайната забрана в празничните дни за движение на тежкотоварни автомобили. Забраната не касае превоза на взривоопасни товари и живи животни.

От "Гранична полиция“ предупредиха преди ден, че ремонти има по сградите на граничните пунктове "Капитан Андреево“, "Златарево“, "Видин“, "Лесово“. Фериботната връзка Оряхово – Бекет работи в светлата част на деня заради нивото на река Дунав.

Препоръката на полицаите е пътниците да си предвидят достатъчно време, да си подготвят документите и да са готови за очакваните струпвания на граничните пунктове.

На 23 септември на входа за София ще има засилено полицейско присъствие. Ще има проверки за колани по автобусите. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай