Христо Иванов уволни шефа на бургаската полиция

Борисов поиска оставката му заради екшъна в парк "Росенец"

Христо Иванов уволни шефа на бургаската полиция | StandartNews.com

Панаирите на проваления политик Христо Иванов в парк „Росенец” взеха главата на шефа на бургаската полиция. Вместо на Иванов да бъде потърсена сметка за директните призиви към протестиращите да атакуват полицаите, които цяла България видя от тв кадрите, се стигна до уволнението на Радослав Сотиров. Той не осигурил достъп на протестиращите до плажа на парка.

Оказа се, че оставката на Сотиров била поискана лично от премиера. Това съобщи вътрешният министър Младен Маринов. Той обясни, че е бил са среща с него в Министерски съвет и по искане на Борисов ще поиска оставката на шефа на полицията в Бургас Радослав Сотиров. Поводът е недопускането на едната група протестиращи - от "Демократична България", на плажа в Росенец. Тримата задържани, които опитаха да пробият полицейския кордон по-рано днес там вече са освободени. Те са пуснати с предупредителни протоколи да не нарушават обществения ред, каза Маринов. Шефът на ОД на МВР-Бургас Радослав Сотиров веднага хвърли оставка, съобщи самият той пред медиите. Сотиров заяви, че ще поеме отговорност за случилото се.

По-рано днес Сотиров няколко пъти се опита да обясни на репортерите, че единствената му грижа е да не допусне сблъсъци между протестиращата агитка на Христо Иванов и симпатизантите на ДПС. Бившият правосъден министър обаче непрекъснато крещеше срещу Сотиров и не му позволяваше да говори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай