Хлапе сблъска сапьор и пожарна

Малчуганът подлуди две училища

Хлапе сблъска сапьор и пожарна | StandartNews.com

Две училища са затворени след фалшив сигнал за бомба във Велико Търново.

Тази сутрин в 9:20 ч. в СОУ "Г.С Раковски"във Велико Търново, на стационарния телефон в счетоводството е получен сигнал за бомба.От ръководството на училището веднага се обадили на телефон 112.

"Звънна телефонът в стаята, вдигнах – детски глас, на шега каза - "Обаждаме се от КАТ, има бомба в стаята", попитах в коя стая е бомбата и ми се затвори телефонът.Въпреки това директорката подаде сигнал на 112, дойдоха от полиция, от пожарна безопасност, действаха си по протокол", разказа Кристина Димова от СУ "Г. С. Раковски"

Екипи на пожарната и полицията пристигнали незабавно и извършили претърсване на цялата сграда, в която се помещавало и спортното училище. Въпреки телефонната заплаха, децата не са били евакуирани.

"Направиха оглед от пожарна, полиция, имаше и един сапьор. Проверката беше на цялата сграда, а не на институцията", обясни директорът на СУ "Г.С. Раковски" Ренета Савова.

В средното училище учат 70 деца до 8 клас. Възможно е фалшивият сигнал да е подаден за отмяна на контролни или класни работи."Май месец е, наближава краят на годината. Ние сме две институции в тази сграда, нашите деца са по-малки, не мисля, че имат проблеми с изпитванията. Може, ако е шега, да е някой, който искал да сплаши другата институция", коментира още Савова.

След обследване на сградата учебните занятия бяха възстановени. Предстои полицията да идентифицира подателя на сигнала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай