Хиляди ментета задържани на митницата

Открити са дрехи с логото на световноизвестни марки

Хиляди ментета задържани на митницата | StandartNews.com

При митнически прочерка на "Капитан Андреево" са задържали 7154 текстилни изделия със съмнения, че са с нарушени права върху интелектуалната собственост.

Част от стоката е превозвана с товарен автомобил с турска регистрация, който пътувал от Турция за Словакия. Камионът, управляван от турски гражданин, влиза в страната от Турция на 20 юли и е селектиран за щателна митническа проверка.

Митническите служители от Главна Дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ и Териториална дирекция Южна морска установяват, че количеството на групажната стока от 704 колета съвпада с обявеното, но част от нея носи емблеми на световни марки. При проверката са открити 4815 мъжки и дамски тениски с логото на пет световноизвестни марки.

Открити са още 1239 суитчъра и 585 блузи с марката Disney. В същия ден в друг камион с българска регистрация, влизащ в страната от Турция, при щателна проверка  митническите служители откриват 515  детски рокли, тениски, спортни комплекти, носещи фигуративното и словестно изображение на известни марки.

В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения имитациите са задържани и за случаите ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

От началото на годината до момента са задържани над 200 000 артикула от митническите служители на "Капитан Андреево". По-голяма част са текстилни изделия със знаци на регистрирани търговски марки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай