Хиляди камери дебнат за нарушители в София

С 3019 камери разполага системата за видеонаблюдение на Столичната община.

Хиляди камери дебнат за нарушители в София | StandartNews.com

С 3019 камери разполага системата за видеонаблюдение на Столичната община. Това става ясно от нова стратегия за сигурност на кметството за периода 2021-2027 г., която предстои да бъде гласувана от Столичния общински съвет идния четвъртък. 

1011 камери са разположени по публични площи, в това число булеварди, площади, пешеходни зони, паркове, детски площадки. От тях 42 са с възможност за разпознаване на регистрационни номера на автомобилите.

В момента покритието с видеонаблюдение в детски и учебни заведания е малко над 90%. Остават необхванати 33 детски градини и 7 училища.

Едновременно с поставянето на повече камери в учебните заведения е заложено и да продължи изграждането на видеонаблюдение в социални домове, паркове, подлези, градини и детски площадки. Също така ще се разшири и сградата на Оперативния дежурен център.

В Стратегията е поставено за цел и да продължи преструктурирането на „Общинска полиция“ с оглед увеличване на броя на полицаите, които да работят пряко по опазване на обществения ред

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай