Хем жега, хем бури през уикенда. Шантаво време

В събота неустойчиво време на запад, в неделя - на изток

Хем жега, хем бури през уикенда. Шантаво време | StandartNews.com

Шантаво време ни очаква и този уикенд. Хем ще е много горещо - до 35 градуса, ехм ще има гръмотевични бури.

В събота се очертава поредният слънчев и горещ ден с температури следобед над 30 градуса, до 35 в някои традиционно топли райони. Облачността ще е минимална сутринта, но следобед и вечерта над Западна България ще се формира гръмотевична облачност с краткотраен, на моменти интензивен валеж с гръмотевици и риск от градушка, предаде Нова тв.

Явленията ще са по-интензивни около планините. Ще духа и вятър от североизток, с по-силни пориви в Източна България.

В неделя атмосферата ще е по-неустойчива в източната половина на страната, където в часовете следобед и вечерта ще се развиват бури с гръмотевична активност и опасност от градушки. По-голяма вероятност за всичко това има в Североизтока. През деня жегата и задухът следобед ще се запазят, дори е възможно термометрите следобед да покажат и по-високи температури от съботните. Вятърът ще обърне посоката си от северозапад и ще е със по-силни пориви по Старопланинските била, в Дунавската равнина и в Тракия.

По крайбрежието съботата ще е по-подходяща за плаж, тъй като в неделя времето ще е с повече облаци и вероятност за валежи с гръмотевици. Максимални температури на въздуха през уикенда - 25-30 градуса, на морската вода около 21-22 градуса. По-високи вълни, до метър-два, се очакват в събота. В последния ден на седмицата морето ще се успокои.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай