Къде хванаха Валери Симеонов, докато се тресе държавата

Знаковият политик се е отдаял на спокойствие

Къде хванаха Валери Симеонов, докато се тресе държавата | StandartNews.com

Основателят НФСБ и дългогодишен неин председател Валери Симеонов бе забелязан в Морската градина на Бургас в петък следобед, пише Флагман бг.

Днес лидерът на патриотите, който е бил двигател на не една и две родолюбиви инициативи, поддържа плътна дистанция от политическата буря в страната ни.

Той бе излязъл на разходка заедно със своята спътница в живота Венера Тодорова. В черна тениска с надпис „July morning” и с тъмни очила, с обичайния си забързан ход и сериозен вид Симеонов буташе възрастна жена в инвалидна количка по алеята на Северния плаж.

Това обаче за бургазлии не е необичайна гледка, защото продължава вече близо 10 години.

В количката е 92-годишната майка на Валери Симеонов – Керанка, която е в тежко здравословно състояние след прекарани няколко последователни инсулта. Желанието на възрастната жена било единствено синът й да я извежда навън.

Някогашната учителка е напълно обездвижена, но е с ясен разсъдък и държи на контакта със сина си, който винаги я разхожда по един и същ маршрут. Те винаги поемат от дома й в жк „Зорница” към Морската градина, стигат до Моста и се връщат обратно.

Дългогодишният лидер на патриотите с огромен опит зад гърба си и солидни позиции е от малкото, които ще се запомнят с достойното си и последователно поведение в политиката.

Дългогодишният лидер на патриотите с огромен опит зад гърба си и солидни позиции е от малкото, които ще се запомнят с достойното си и последователно поведение в политиката.

Неотдавна Валери Симеонов се оттегли тихо, макар и омерзен от случващото се в българската политическа действителност.

Той излезе с достойнство от властта, остави ръководството на партията в ръцете на своите съратници и не се възползва от нито една привилегия, която позициите му биха могли да му предоставят.

Днес Валери Симеонов и Венера Тодорова, които са съратници в НФСБ, а днес тя е и негова спътница в живота, прекарват дните си спокойно и най-вече далеч от общественото внимание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай