Къде е най-тежко след потопа

На още 4 места частично бедствено положение

Къде е най-тежко след потопа | StandartNews.com

Най-тежка е ситуацията в Западна и Северозападна България след обилните валежи в цялата страна. Над 100 населени места са без ток в следствие на проливните дъждове през последните часове.

Това заяви на брифинг главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението, предаде БНТ.

Най-напрегната е ситуацията в Столична община. Това е община Нови Искър, село Мировене, река Блато вдигна много нивото.

Към момента оценката е, че няма непосредствена опасност за живота, но екипите на полицията и Столичната община са готови да помогнат.

По поречието на Струма предвид изпускането на язовир "Студена" и високите скатни води повишиха речните нива на река Конска и река Струма, което наложи обявяване на частично бедствено положение в Перник, Батановци, Радомир и община Струмяни.

Служители на ДАМТН съвместно с "Пожарна безопасност и защита на населението" на МВР, "Национална служба "Гражданска защита" и института на БАН следят денонощно състоянието на язовирите в страната.

По думите на вътрешния министър Христо Терзийски ситуацията е стабилна. Той добави, че има райони с нива на реките над нормалното, където обаче са организирани постове, които да ги следят. Там, където е необходимо, се извеждат хора от домовете им..

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай