Катастрофални данни за асансьорите у нас, какво да правим

Какво е нужно на един асансьор, за да бъде изправен и безопасен?

Катастрофални данни за асансьорите у нас, какво да правим | StandartNews.com

Над 90 000 асансьора в България са технически неизправни, съобщиха от Българската асансьорна асоциация. Какво е нужно на един асансьор, за да бъде изправен и безопасен?

„Това, което прави асансьора безопасен, е редовната му техническа поддръжка, сключването на договор за абонаментно обслужване, периодичното извършване на функционални проверки, както и провеждането на ежегодни технически прегледи“, обясни пред бТВ Емануела Флорошка, която е учредител и изпълнителен директор на фондация „Асансьорна безопасност“.

Според нея всеки неподдържан асансьор може да бъде опасен, без значение дали той е нов или стар. Тя обясни, че при засядане на съоръжението не са редки случаите, при които се намесват хора без съответните познания.

„На всички ползватели на асансьори рано или късно им се налага да използват услугите на съответните сервизи. На някои това се случва по-често, на други – по-рядко. Всичко зависи от състоянието на съоръжението“, каза асансьорният монтьор Слави Георгиев.

Според него при засядане в асансьора, човек трябва да запази спокойствие, да повика техник и в никакъв случай да не се опитва сам или с помощта на съседи да излиза от него.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай