Каравани върху дюните. Полицията в акция

Нов скандал на морето

Каравани върху дюните. Полицията в акция | StandartNews.com

Нов скандал на морето. 19 каравани, паркирали и престояващи в района на дюните и на морския плаж в залива „Вромос“, констатираха служители от полицията в Созопол. Премахнати ли са вече те?

Мястото, превърнало се в малък град на плажа, няма статут на къмпинг, но се ползва като такъв от години. По дърветата има поставени дори табелки „Синя зона“.

„Целта на вчерашната ни акция е да се прекрати беззаконието – разполагане на моторни превозни средства и каравани по плажа. С оглед на това ние, съвместно с МВР предприехме необходимите действия“, обясни областният управител на Бургас Пламен Янев пред БНТ.

Според него в следствие на действията на властите е възникнало недоволство от страна на незаконно къмпингуващите. Областната управа се надява обаче, че през следващото лято няма да има нарушители.

„Към момента няма глоби. Даваме им съвсем разумен срок, за да се изнесат. Доколкото зависи от мен и ако законовата рамка се запази такава, следващото лято няма да има такова струпване на коли и каравани. От самото начало на лятото къмпингуващите тук ще бъдат предупреждавани, че извършват незаконни действия“, каза още Пламен Янев.

„В този залив има и горски фонд, който може да бъде както общински или държавен, така и частен. Една голяма част от имотите тук са частни и трябва да се провери на какъв терен са изградени обектите. Има например изграден ресторант, за който ние в общината не разполагаме с каквато и да било документация“, заяви и кметът на Созопол Тихомир Янакиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай