Четвъртък,

Караниколов:Водопроводът за Перник готов до 30 дни

От: Рачо Рачев, кадър БНТ -
A
A
A

Трети ден екипи на държавната фирма "Монтажи" поставят тръби за новия водопровод от Мало Бучино към Перник. През него ще се черпи вода от язовир Бели Искър.

Близо един километър от трасето вече е изкопано. И в момента екипите работят. Пътят Голямо Бучино - Перник е затворен заради дейностите, които се извършват, и така ще бъде до средата на февруари, а 40 дни ще е периодът, в който ще се изгражда спасителният тръбопровод за Перник. През това време вода ще се черпи от язовир Студена.

"Към момента водата от язовира ще стигне. Очакваме и снеговалеж, но ще го коментираме в сряда, четвъртък и петък. Към момента не трябва да имаме притеснения. Гоним до 40 дни, но се надявам, както и премиерът разпореди, да сме до 30 дни готови. Виждате първият един километър е готов. Вече поставяме и тръби. Тук се оказа, че има едно блато, което наводнява. Сега ще изпомпаме, ще създадем организацията и считам, че вероятно до 30 дни ще сме готови", обяви пред БНТ икономическият министър Емил Караниколов.

Той каза, че административните процедури са забавили работата им около 3 дни, но ще ги наваксат.

"Очакваме днес към обяд да се включат и от Строителната камара с конкретни проекти. Те ще започнат работа по помпената станция, която е в другия край на този обект и считам, че с тяхната помощ 30 дни е срок, който е постижим", категоричен бе министърът.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички