Каракачанов се обяснява за пистолета на Джамбазки

Няма нищо пикантно в случая, каза вицепремиерът

Каракачанов се обяснява за пистолета на Джамбазки | StandartNews.com

Един банален случай, в който човек в командировка, в личния си сак за пътуване е забравил да извади законно притежаваното си лично оръжие. Така вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира случаят с евродепутата Ангел Джамбазки, който се хванат на летище "София" със зареден пистолет.

„При установяването на този факт, оръжието е оставено, даден е протокол и след няколко дни на връщане в България оръжието е върнато”, обясни Каракачанов. Ш допълни: "Не бих казал, че има нещо много дълго или пикантно за обсъждане".
По правило преносът на оръжие на самолет в багажа не е забранен, превозването на всякакъв вид огнестрелни оръжия обаче трябва да бъде съобщавано на превозвача предварително и при регистрация за полет на летището.

Пред Канал 3 самият Джамбазки обясни: "Имам законно притежавано оръжие и спазвам българското законодателство". Евродепутатът заяви, че не желае повече да коментира публикацията във в. "Дума", откъдето тръгна скандалът, и я определи като "гнусарщина".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай