Четвъртък,

Каракачанов с версия за падналия изтребител

От: СТАНДАРТ -
618
Каракачанов с версия за падналия изтребител
A
A
A

Своя версия за падналия край Шабла изтребител на ВВС даде бившият вицепремиер и военен министър в кабинета "Борисов 3" Красимир Каракачанов.

ВИЖ ОЩЕ: Намериха спасителната жилетка на пилота

Доколкото имам информация не става въпрос за техническа неизправност на самолета, коментира лидерът на ВМРО пред БГНЕС.

Той подчерта, че упражнението, което е изпълнявано от пилота - нощни стрелби над морско пространство, е изключително сложно.

ВИЖ ОЩЕ: Кошмар! Наш изтребител падна в морето

Каракачанов не изключи пилотът да е загубил ориентация, но бе категоричен, че разследването, което вече е в ход, ще установи причините за инцидента.

„Нека компетентната комисия, назначена от ВВС, да си свърши работата, защото всичко останало са предположения. Пилотът не е човек без опит, но самата нощна стрелба над морето е изключително трудно упражнение“, каза Каракачанов.

Той обяви, че България в момента разполага с 8 изтребителя МиГ-29, които са преминали ремонт. Имаме и още, но те се нуждаят от съответния ремонт на двигателите, доставка на агрегати и т.н.

По-рано днес друг бивш министър на отбраната проф. Тодор Тагарев заяви, че причините за инцидента могат да бъдат от технически характер, тъй като изтребителите, с които разполагаме, са на повече от 30 години.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com