Каракачанов: С павета ли ще сменяме властта?

Това коментира вицепремиерът и военен министър

Каракачанов: С павета ли ще сменяме властта? | StandartNews.com

Определени интереси опорочиха справедливите искания на хората от протеста. Това коментира вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов пред БТВ, а повод са днешните протести и провокациите на част от протестиращите пред Партийния дом.

Кой докара тези, които къртиха павета?, попита Каракачанов.  Той се възмути , че протестиращите са занесли бали със слама на площада и са искали да го палят. Други пък дошли с тръби и поясни, че от всички 35 човека, задържани от полицията, половината били с крими досиета.

Това ли е алтернативата, която предлага г-н Иванов, коментира Каракачанов по адрес на лидера на Да,България Христо Иванов. 

По думите на Каракачанов 27 полицаи са били в болница, а други 100 са получили медицинска помощ на място от обгазяването със спрейове и сълзотворен газ. "Това ли е хуманните хора, които ще сменят лошото управление", попита Каракачанов.

Той коментира и проекта за Конституция, по който ВМРО и ГЕРБ постигнаха споразумение. Така част от исканията на ВМРО ще влязат като текстове, а по три , които не са постигнали договорка, ще има референдум.

По думите му ако има нормален дебат, то може и да се съберат 160 гласа за свикването на ВНС.

Трябва диалог с обществото,а не павета или газ срещу сградите на институциите, заключи Каракачанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай