Карадайъ знаково в Пловдив. Разтърсващи думи

Лидерът на ДПС присъства на ифтар в свещената нощ Кадир

Карадайъ знаково в Пловдив. Разтърсващи думи | StandartNews.com

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ присъства на благотворителна вечеря-ифтар, която бе дадена от кмета на община Османгази - Бурса Мустафа Дюндар пред Джумая джамия в Пловдив. Първоначално тя е наричана Мурадийе джамия по името на султан Мурад.

Пловдив ифтар5

На ифтара присъстваха още посланикът на Р Турция в България Н.Пр. Айлин Секизкьок, зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, народните председатели Танер Али, Рамадан Аталай, Ертен Анисова, Хатидже Георгиева и Сезгин Мехмед, както и членът на ЦОБ на ДПС Имрен Мехмедова, съобщи пресцентърът на ДПС.

Пловдив ифтар13

Благотворителната вечеря се състоя в  свещената Нощ Кадир от свещения месец Рамазан.

Пловдив ифтар4

Поздравявам ви с  нашия благословен месец Рамазан. Много съм щастлив, че сме заедно в тази благословена нощ, нека Аллах приеме нашите молитви, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Той припомни опустошителното земетресение в Турция. И се обърна към Мустафа Дюндар: „В такъв момент, уважаеми господин кмет, вие намерихте време да сте сред нас  и ние отново сме заедно. През последните години винаги прекарахме нощите на Кадир заедно за което благодаря!”.

Пловдив ифтар6

Както каза Нейно превъзходителство г-жа Секизкьок, още в първите часове, в първите дни след земетресението ние започнахме мащабна помощна кампания. Искам да благодаря на нашите приятели от партийната структура тук за организацията и да подчертая, че в кампанията всички български граждани бяха дарители, продължи Карадайъ.

Пловдив ифтар7

Дори да е  капка в морето нашата помощ, ние направихме всичко по силите си, за да бъдем в помощ на пострадалите от земетресението. Ние сме сигурни, че велика Турция е силна и след това бедствие ще се изправи, ще излекува раните си, каза още лидерът на ДПС.

Пловдив ифтар8

Нашите молитви, нашата подкрепа ще продължат, категоричен бе той.

Надявам се да се сформира мнозинство и да излъчим правителство, в което и ние да участваме, коментира политическата обстановка Карадайъ.

Пловдив ифтар9

Посрещаме свещената Нощ Кадир! Много ми е приятно да бъда с вас този път в Пловдив.  В България съм от 3 години и вече имам четири Рамазана. За мен това се превърна в традиция, заяви посланикът на Р Турция у нас Н.Пр. Айлин Секизкьок по време на ифтара.

Пловдив ифтар10

Заедно сме в нощите Кадир с община  Османгази и с председателя на ДПС г-н Карадайъ. Всяка година посрещаме нощта Кадир в различни градове. Миналата година бяхме  в Шумен, тази година споделяме трапезата на община Османгази пред джамията Мурадийе, благодаря ви много, допълни г-жа Секизкьок.

Пловдив ифтар11

Когато ДПС и главно мюфтийство започнаха голямата помощна кампания, бях толкова трогната, че една сутрин се обадих  на нашия кмет на община Османгази по телефона и му казах:  "Господин кмете, вие, като община Османгази години наред  сте подкрепяли нашите братя и сестри в България и никога не сте ги оставили сами. Сега нашите братя и сестри от България са нашата подкрепа и са до нас. Гордея се с тях".

Пловдив ифтар12

Гордея се с вас!  Да бъдат приети вашите молитви в Нощта Кадир! Бог да е доволен от всички, за да не ни сполетяват повече такива бедствия, обобщи Н.Пр. Айлин Секизкьок.

Пловдив ифтар14

Благодаря за възможността тази вечер да сме заедно, в тази свещена за мюсюлманите нощ. Благодаря на ДПС и на България за помощта, която оказаха за пострадалите от земетресението. Ние като община също помогнахме и продължаваме да го правим. Осигуряваме всеки ден на 4000 души храна, каза кметът на община Османгази - Бурса Мустафа Дюндар.

Пловдив ифтар

Преди тържествената вечеря-ифтар лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ се срещна в Пловдив с общинския председател Али Байрам.

Пловдив ифтар1

Карадайъ посети и Античния театър под тепетата.

Пловдив ифтар2

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай