Капризно време. Изненади през час

Облачността ще остане по-често значителна

Капризно време. Изненади през час | StandartNews.com

Капризно време с изненади през час ни очаква днес. Синоптиците не успяха да ни зарадват с прогноза за неделния ден.

Облачността ще остане по-често значителна - сутринта в низините ще е ниска, след обяд - купесто-дъждовна. На места ще има валежи, предимно слаби, а повече по количество и придружени с гръмотевици ще са главно около и след обяд в планинските райони в Западна България.

Към вечерта валежите ще отслабват и спират. Вятърът ще остане от изток-североизток, слаб, в източните райони - до умерен. Минималните температури ще бъдат между 14° и 19°, по Черноморието - малко по-високи, в София - около 15°; дневните ще бъдат между 24° и 29°, в София - около 25°.

По Черноморието облачността ще е променлива, преди обяд по-често значителна и главно тогава на места ще има слаби валежи от дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат 24°-26°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, в най-южните райони след обяд ще се усили до 4 бала.

В планините облачността ще бъде значителна. Ще има валежи от дъжд главно в масивите в Западна България ще са значителни по количество. Ще духа предимно умерен вятър от изток-североизток, в западните райони - от югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра - около 12°.

В понеделник и вторник ще преобладава слънчево време. Ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е слаб, по Черноморието до умерен от изток-североизток. Минималните температури ще се понижат още, във вторник ще са между 10° и 15°, а максималните - между 23° и 28°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай