Капело пред "Стандарт": Буфон ни спаси срещу България

Имате доста сработен тим, дано се срещнем в Бразилия

Капело пред "Стандарт": Буфон ни спаси срещу България | StandartNews.com

Берлин. Легендарният треньор Фабио Капело, който в момента е начело на Русия, говори пред пратеника на "Стандарт" в Берлин, където специалистът беше специален гост на старта на обиколката на трофея от Шампионската лига из Европа, организирана от "УниКредит".

- Липсва ли ви да водите отбор в Шампионската лига?

- Да, липсва ми, Шампионската лига е вълнуваща! От нея човек може да научи много, да усъвършенства себе си. Много обичам този турнир, обожавам го. Гледам всеки път мачовете, когато мога. Наслаждавам се, защото там се играе най-прекрасният футбол.

- Кой е най хубавият ви спомен от турнира?

- Имам много. Разбира се, трите купи, които спечелих, са най-хубавото, което ми се е случвало в този турнир. Имал съм и много разочарования. Губил съм два пъти финали. Доста тежко го изживях, но животът продължава.

- Новината, че ще се пенсионирате след световното първенство, вярна ли е?

- Напускам Русия. Но не съм казал, че ще спра с футбола. Сега обаче имам много работа и не искам да мисля за това. Твърде много се каза и се изписа. Аз съм концентриран да си свърша работата с националния отбор на Русия. Първо, трябва да се класираме и след това да се представим по възможно най-добрия начин на финалите в Бразилия. Някои ме питат дали искам да поема Италия, дали искам да поема друг отбор.

- Гледахте ли мача Италия - България?

- Да, но само разширен репортаж. Това, което ми направи впечатление, бе невероятният Джанлуиджи Буфон. Той изигра уникален мач, направи две невероятни спасявания.

- А какво е мнението ви за българския отбор?

- Не е лош тим. Играят организирано и се опитват да си подават топката. Това е много правилен стил. Знаете, че днес много често футболът се играе от 9 защитници и 1 нападател. Изненадващо или не, това е успешно за повечето отбори. Но определено има разлика между мачовете, в които водих Англия срещу България, и сега. Вашият отбор е доста по-сработен. Вижда се, че има цел в играта. Пожелавам им да стигнат до Бразилия и да се представят добре. Знам кой е треньорът Любо Пенев. Пожелавам му много успехи.

- А какво се случи с Англия?

- Ами какво, вече не съм там.

- Възможно е Русия да играе с България в баражите за световното първенство?

- Не знам, ако се стигне до такъв мач, ще видим. Но нашата цел е да завършим първи в групата. Имаме два мача, които трябва да вземем.

- Одобрявате ли трансферната политика на "Реал" М и похарчването на 100 млн. евро за Гарет Бейл?

- Вижте, това са адски много пари за един играч. Гарет Бейл е чудесен футболист, уникален, но това са прекалено много пари. Футболът не печели от харченето на толкова много. Но след като шефовете на "белите" са решили, така да бъде.

- Кой е фаворит за спечелване на Шампионската лига този сезон?

- Ами двата германски отбори, които играха финал миналата година - "Байерн" и "Борусия" Д. Те играят страхотен футбол. "Реал" М също винаги е сред фаворитите. "Барселона" също. Но не мога да кажа, че някой от английските отбори ще бъде толкова силен, за да се противопостави на тези четири отбора. "Манчестър Юн", "Челси", "Арсенал", както и "Манчестър С" са определено много добри, но не смятам, че имат шанс срещу вече споменатите отбори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай