Капан за шофьорите по морето! Какво ги чака

КАТ предприе много сериозни мерки

Капан за шофьорите по морето! Какво ги чака | StandartNews.com

Стартираха засилени широкообхватни проверки за спазване на Закона за движение по пътищата. Те са в изпълнение на приетия Оперативен план 2023 и Националната стратегия за безопасност на движението по пътищата 2021-2030 г. В тях ще вземат участие представители на МВР, АПИ, ИААА, ДАБДП, Агенция „Митници“ и НАП. 

Акцията в Бургас стартира от входа на града на влизане от АМ „Тракия“. На място бе и началникът на „Пътна полиция“ гл. инспектор Пламен Николов, който даде подробности за проверките – какво включват те и за какво стриктно ще следят полицаите. 

„Целта е осигуряване безопасност чрез активен контрол и извършване на административно-наказателна дейност и наказателна за извършени престъпления по транспорта. Проверяваме редовността на документите на водачите, за употреба на алкохол и наркотични вещества, проверява се максималната допустима маса за товарните автомобили, използване на обезопасителни системи от страна на водачи и пътници, използване на телефони от шофьорите“, каза гл. инспектор Николов. 

Акцията е периодична. За предходната седмица са констатирани два случая за управление на МПС след употреба на алкохол и 12 случая за управление на МПС след употреба на наркотични вещества. 

Предвид летния сезон по-активно ще бъдат използвани камерите за скорост по пътищата, пише Флагман. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай