Калоян Паргов: БСП трябва да търси изход от кризата в държавата

Предстои ни много тежка втора половина на политическия сезон тази година

Калоян Паргов: БСП трябва да търси изход от кризата в държавата | StandartNews.com

БСП трябва да заяви своето място като нова перспектива за развитие на държавата след тази криза. Това каза лидерът на БСП - София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов в интервю за радио "Фокус".

"Тук вече не говорим за БСП като алтернатива, а за БСП като перспектива за развитие на държавата, обясни той. - След тази коронакриза нищо вече няма да бъде същото, както виждаме всички.

Председателят на БСП - София очаква да се появят нови политически проекти, които да претендират за спасители на държавата в тази ситуация. "Предстои ни много тежка втора половина на политическия сезон тази година. Наесен ще влезем и в предизборна ситуация, коментира Калоян Паргов. - Дано тя не съвпадне с ново извънредно положение заради втори пик на заразата. Такова нещо ще усложни изключително много ситуацията".

Според лидера на социалистите в столицата рейтингите, които виждаме в последните дни, са по-скоро оценка на обществото, което беше вперило очи в управляващите в очакване на спасение, на адекватно поведение и реакция в тежката здравна криза. "Ще видите много скоро, че всичко ще започне да се нормализира и ще се върне на нивата, които познавахме преди кризата, каза той.

Калоян Паргов добави, че в състояние на такава криза не може да се очаква да бъдат трупани дивиденти на гърба на управляващите. "От тази гледна точка БСП трябваше да реши как да се впише в тази ситуация, коментира той. - Ето, в София ние избрахме подхода да бъдем конструктивни и да участваме в създаването и налагането на мерки, които да допринесат за облекчаване на положението и за съхраняване на здравето на всеки софиянец.

Да не забравяме и социално-икономическия елемент. Тепърва очаквам да имаме и остри политически сблъсъци с управляващите на национално и на местно равнище. Те ще бъдат свързани със социално-икономическите фактори. Мерките в тази сфера трябва да отговорят на предизвикателствата. В случая държавата не може да каже "нямам". 

Калоян Паргов добави, че коронакризата наложи нов дневен ред в целия свят и този факт няма как да подмине и България. "Трябва да свикнем да живеем с мисълта за вируса и за това как да се предпазваме, коментира той. - Дано скоро да бъде открита ваксина!

Лидерът на БСП - София засегна и темата за некачествените ремонти. Според него те вече са хроничен проблем за Столична община. "Вече две години сме свидетели на некачествени ремонти със занижен контрол и с липса на адекватна реакция на общината с оглед защита на обществения интерес към виновните, коментира Калоян Паргов. - Това показва, че контролът трябва да бъде завишен

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай