Калин Вельов спаси ястреб

Намерил безпомощната птица в парка, занесъл я в клиниката на фондация "Дивите животни"

Калин Вельов спаси ястреб | StandartNews.com

Музикантът Калин Вельов е спасил ястреб, който намерил безпомощен в Борисовата градина. Това сподели Вельов в профила си във Фейсбук. 

"Тази сутрин докато тичах в Борисовата градина, близо до Зоопарка на пътеката лежеше ястреб.. безпомощен. Успях да го пренеса до колата и преди малко го оставих в клиниката на фондация "Дивите животни. Благодаря им, че се грижат за подобни случаи!! Ще се обадя утре да видя какво се случва.. видимо не е наранен, но щом ми дава да го нося, значи не е добре", пише Калин. И добавя: ( ..и понеже има коментари, че фондацията си прави платена реклама - признавам си, че до днес не знаех за тях и вече съм им фен!! И сега ще им помогна всячески, защото за съжаление наистина не им стигат средства, а пациентите благодарение на нас, човеците, са много и хората не смогват да се грижат за всички животинки!

Относно ръкавиците, отидох до колата да ги взема и се върнах да прибера птицата.. Мислех че ще хапе, а тя не реагира. А от зоопарка не можаха да се отзоват бързо и да я пренесат. Дано съм покрил всички въпроси", пише още перкусионистът, който е известен като любител планинар и не веднъж е изразявал своята позиция по опазването на природата и грижата за животни и птици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай