Какво портативно зарядно да изберем

Какво портативно зарядно да изберем | StandartNews.com

Всеки собственик на смартфон или таблет се сблъсква с нещо доста неприятно - стремглавото изтощаване на батерията след дори и не толкова дълга работа с устройството. Понякога се случва да нямаме наблизо контакт, за да заредим любимата си джаджа. Тогава на помощ идват преносимите зарядни устройства.

Те най-вече представляват малък цилиндър или паралелепипед с два жака - единият край е микро USB, a другият нормално USB, свързано към зарядното. Най-модерните такива устройства са на соларен принцип. Цените на този вид технология започват от 30 и стигат до 50 лева, а в чуждите сайтове за онлайн търговия се предлагат и от 4 до 100 лв.

По-големите модели разполагат с повече от един USB портове, за да може да зареждате едновременно таблета и смартфона си. Класическото зарядно си остава с 1 жак. Времето, което този вид технология ви дава да заредите устройството, е около 3 часа.

Тази вид джаджа е естественото, следващо звено след преносимите фотобатерии. Тяхното зареждане става с два изхода. Единият е контактът, а другият - място за поставяне на батерията на вашия апарат. Капацитетът е oт 6000 mA/h до 12 000 mA/h за най-добрите такъв тип техногия. Средно тежат около 250 грама, изходите са с 2 порта. Единият обикновено е с 2,4 ампера, а другият - с 1 ампер.

Цената на мобилните зарядни за фотоапарати и камери са от 45 до 100 лв. Класическите самозареждащи се батерии, които са в комплект по 2 в опаковка струват от 54 до 70 лв., в зависимост от марката и волтажа. Най-разпространените си остават класическите с 1,5 волта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай