Каква е съдбата на мечката-нападател

Хората настояват животното да бъде пощадено

Каква е съдбата на мечката-нападател | StandartNews.com

Жената, нападната от мечка, докато бере гъби край Белица, вече е добре и няма опасност за живота ѝ. Хората и днес излязаха да търсят препитание в гората.

Каква ще бъде съдбата на мечката - нападател? Все още министерството на земеделието не е решило дали тя трябва да бъде отстреляна. Вече върви електронна петиция в защита на животното и с искане то да бъде пощадено.

Пострадалата жена е в добро състояние, а нейни съграждани днес отново са излезли в гората за гъби, въпреки забраната на кмета на Белица.

Притеснени и изплашени след инцидента са близките на жената, нападната от мечка в гората.

Събирането на гъби, билки и диви плодове е сред основните препитания през летните месеци за много хора от района на Белица. Затова и днес жители на града отново са били в гората за гъби.

През последното денонощие мечката не е засичана в района на нападението, каза кметът на Белица Радослав Ревански. Днес пътят за Парка за танцуващи мечки беше отворен, а туристи се разхождаха спокойно.

Запазването на спокойствие е най-добрата реакция, ако в гората срещнем мечка, казват специалистите.

"Животните не нападат без да са провокирани. Така че човек трябва да запази спокойствие, да се отдръпне настрана, бавно, без да отделя поглед от животното и лека-полека да напусне неговото лично пространство", заяви Калина Вълчинкова, гледач в Парка за танцуващи мечки, предаде БНТ.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай