Как националките по шахмат се подготвят за световно

Предстои им европейско

Как националките по шахмат се подготвят за световно | StandartNews.com

Във Велинград ще стартира тренировъчен лагер за националният отбор по шахмат за жени, съобщиха от Българската спортна федерация по шахмат.

Лагерът е организиран от членуващата във ФИДЕ централа и е част от подготовката на състезателките ни за индивидуалното европейско първенство по класически шахмат за, което ще се проведе на остров Родос (Гърция) от 18 април до 30 април 2024 година.

Във Велинград до 23 февруари ще се подготвят европейските шампионки от Будва Антоанета Стефанова, Нургюл Салимова, Белослава Кръстева и Виктория Радева. Те ще тренират под ръководството на треньора на националния женски отбор Петър Арнаудов и неговия екип.

Гергана Пейчева, която също бе част от тима, взел златните медали от европейското отборно първенство в Черна гора, има ангажименти в САЩ и няма да присъства.

За пръв път от над 10 години в България се провежда подобен тренировъчен лагер по шахмат, а от БСФШ се заричат в скоро време да има такива лагери не само за националните отбори за мъже и жени, но за тези за младежи и девойки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай