Как да поддържаме тялото си във форма по време на зимните празници

Изберете удобно яке, подходящо на спортните дейности, от Fashion Days

Как да поддържаме тялото си във форма по време на зимните празници | StandartNews.com

Наближава време, което ще бъде наситено с празненства и обилни трапези. Изкушението за вкусни традиционни ястия ще бъде наистина голямо. Обикновено по време на зимните празници си почиваме вкъщи или посещаваме приятели и роднини. Тогава се отдаваме на храна и сладкиши, а тези навици не минават без последствия за фигурата ни.

Повечето хора излизаме от зимата с излишни килограми, а това се отразява както на представата ни за нас самите, така и на гардероба ни. Но има и някои други навици, чрез които бихме могли да поддържаме тялото си във форма през този продължителен празничен период.

Ограничаването на храната е първа мярка, която се налага не само от съображения за фигурата ни, но и от медицински причини.

Ако се храним повече, отколкото имаме нужда, рискуваме да развием проблеми с храносмилането или жлъчката, което със сигурност ще развали доброто ни настроение. Така че яжте с мярка храната, която ви се сервира. Ако искате да преминете през всичко на масата, най-добре би било да опитате от ястията, а не да ги изяждате напълно.

Дългите почивки между храненията и между гостуванията е практика, която ще ви предпази от преяждане. Когато отидете на гости при приятели или роднини за първи път, обикновено ви се сервират тежки ястия и други лакомства, които не можете да откажете. За да не бъдете поставени в ситуация да изядете всичко за кратко време, избягвайте да планирате посещенията си в един и същи ден или в последователни такива. Но и през дните, които прекарвате у дома, също трябва да бъдете умерени по отношение на храната.

Редувайте традиционни ястия с леки такива. Например, ако сте преминали през обилен обяд, вечерта си пригответе нещо леко, като например - салата със зеленчуци и печено пиле или риба на скара. И продължавайте по този начин.

Спортът е от голяма важност, за да поддържаме телата си във форма, особено през този период от годината. Изберете удобно яке, подходящо на спортните дейности, от Fashion Days. Там ще откриете също блузи и панталони, изработени от материали с Dri-Fit технология, абсорбиращи потта и изпаряващи я. Този тип дрехи не позволяват тялото да се нагрява и спомагат за охлаждането му.

Изберете подходящи упражнения за дома чрез специалните за това приложения или търсейки онлайн. Тренирайте на открито - това винаги е вариант! Можете да потичате на въздух или да направите малко йога за 15 минути. А може и просто да се поразходите.

Заменете кратките пътувания с кола с ходене. След тежка семейна вечеря, ефикасен и удобен начин за изгаряне на калории е да се разходите пеша. За това ще са ви нужни удобни обувки, разбира се. Разнообразие от модели спортни обувки или ботуши ще откриете в офертите на Calvin Klein. Можете да изберете някой универсален модел, който да комбинирате с различни тоалети.

Ако включите тези навици в ежедневната си рутина, ще можете да поддържате тялото си във форма и да се насладите на зимната ваканция с близките си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай