Извънредно за пенсиите! Обявяват важно решение до часове

Ще има ли изплащане на великденски добавки?

Извънредно за пенсиите! Обявяват важно решение до часове | StandartNews.com

Ще има ли изплащане на великденски добавки? В четвъртък, 6 април ще стане ясно дали ще има и ако да, какви ще са надбавките за пенсионерите в страната. Новината ще бъде обявена официално от министър-председателя Гълъб Донев, вицепремиера и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров и министъра на финансите Росица Велкова, информира "ДарикНюз".

ВИЖ ОЩЕ: Извънредно за пенсиите! Важно решение за един милион души

Само преди ден се надигна вълна от недоволство, след като стана ясно, че пенсионерите няма да получат великденски надбавки с пенсията си за месец април. От Националния осигурителен институт съобщиха, че от 7 до 20 април хората в третата възраст ще получат традиционните месечни суми, но не и станалите вече традиционни допълнителни пари, които получават за празника от години. Служебното правителство не направи коментар по темата. 

ВИЖ ОЩЕ: Пенсионерите бесни! Къде отидоха великденските добавки

Част от възрастните хора пресметнаха, че за две кори яйца, два козунака и четвърт килограм агнешко стигат 70-те лева великденска добавка, която беше изплащана миналата година. По думите им могат да минат и без месо, но яйцата и козунакът са задължителни. Някои от тях дори изразиха съмнение, че парите за надбавките са отишли за изборите. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай