Извънредна новина от Демерджиев. Драмата

Разследването е напреднало и много скоро ще имаме отговори на всички въпроси

Извънредна новина от Демерджиев. Драмата | StandartNews.com

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев говори пред журналисти в Елхово, предаде БТА.

"Ясно е какви са били мотивите на лицата, които откриха стрелба срещу полицай от Гранична полиция в понеделник вечер и той загина", каза той.

"Разследването е напреднало и много скоро ще имаме отговори на всички въпроси", каза Демерджиев. "Задържаните са турски граждани и е ясно какви са мотивите им, но тъй като това е следствена тайна, не мога да ги разкрия", добави той. "Убийството е извършено от турска територия, оттам е открита стрелба с ловна пушка. Гилзите, открити на мястото на убийството на полицая, са от автомат „Калашников“, с който е отвърнато на стрелбата", поясни още министърът.

По думите му се очаква мигрантският натиск да спадне през следващите месеци, но тенденцията за увеличаване ще нараства през годините и няма предпоставка да спадне.

Демерджиев добави, че очаква правителството да приеме предложението за увеличаване на щата на „Гранична полиция“, когато се гласува държавният бюджет, както и промени в Наказателния кодекс, засягащи трафика на хора. "Турция вече е взела много сериозни мерки за охраната на съвместната ни граница. Уверението е, че това ще продължи", каза вътрешният министър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай