Изумителна новина за Черно море! Идва от високо място

Какво съобщи министър

Изумителна новина за Черно море! Идва от високо място | StandartNews.com

Източник: БНТ

Много интересна и важна новина за нашето Черно море.

Черно море е най-голямото вътрешно водно тяло на планетата, но то също съдържа и най-голямото мъртво водно тяло на планетата. Това е обяснил министърът на околната среда и водите Юлиян Попов на заседание на Министерския съвет (МС) на 7 февруари, сочи стенограмата от него.

Повод за думите му е внесен от него доклад за одобряване резултатите от участието на Република България в неформалното заседание на Съвета на Европейския съюз по околна среда, проведено на 15 и 16 януари 2024 г. в Брюксел в рамките на Белгийското председателство.

„В своето изказване аз подчертах значимостта на въздействието на изменението на климата върху хората и екосистемите.

Поставих специален акцент върху необходимостта за адресиране на европейско равнище на въпроса за устойчивостта на водите и стратегическото управление в контекста на климатичните промени, и специален фокус върху Черно море, което е и най-голямото вътрешно водно тяло на планетата, но също съдържа и най-голямото мъртво водно тяло на планетата.

Поисках от Европейската изпълнителна агенция да включи анализа на Черно море в техния анализ на климатичните рискове, които те разработват в момента и е много интересен и важен документ“, е заявил екоминистърът пред МС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
опетков
преди 2 месеца

Дрън-дрън, празни приказки от един фалшив еколог. И какво значи на практика "най-голямото мъртво водно тяло на планетата"? Измишльотина без никаква стойност. Ако наистина го беше грижа щеше да подкрепи изобретателя, който щеше да извлича водород от сероводорода на дъното на морето.

Откажи
Тодор
преди 2 месеца

Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим:--- https://do.my/bluestone

Откажи