Изписват Деси Радева

Първата дама се възстановява успешно

Изписват Деси Радева | StandartNews.com

Съпругата на президента Румен Радев Десислава Радева ще бъде изписана от болница "Св. Иван Рилски" следващата седмица, пише Lupa.bg. Минималният престой по клиничната пътека, по която тя бе приета със силно главоболие и данни за разкъсан мозъчен аневризъм, е седем дни, което означава, че при добър възстановителен процес първата дама може да се завърне във вила "Калина" идния четвъртък. 

Тя претърпя операция за отстраняване на аневризмите, която е преминала успешно и Радева вече е извън опасност и се възстановява, съобщиха вчера запознати с хода на хирургическата интервенция. 

Президентшата беше хоспитализирана в лечебното заведение на 12 април, но от болницата отказаха да дадат информация за състоянието ѝ. В последствие източник потвърди, че Радева е била приета след оплакване от силно главоболие. По-късно стана известно, че президентската съпруга е имала 3 мозъчни аневризми.

На 17 февруари 2021-а бе съобщено, че Радева е дала положителен тест за коронавирус. Подробности за това как е протекло заболяването не бяха оповестени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай