Изоставиха онкоболно дете в болницата

Изоставиха онкоболно дете в болницата | StandartNews.com

„Скъпи приятели, това е Мустафа и се лекува от злокачествено заболяване. Изоставен от родители и близки, той е принуден да разчита на персонал, други майки и най-вече на себе си относно грижите и нуждите, които има по време на лечението. Нашата молба е да помогнем на Мустафа с дрешки. От Детска онкохематология в Пловдив ще ви благодарим". Това пише във Фейсбук Гергана Божилова, споделяйки снимка на онкоболно дете.

Оказва се, че 9-годишният Мустафа е сам в болницата повече от месец. За първи път е диагностициран миналата година, тогава постъпил за лечение с химиотерапия. После обаче родителите своеволно прекъснали лечението и напуснали болницата заедно с детето. По-късно чрез социални грижи то е било е върнато обратно, но родителите отново са се намесили и го извели от болницата.

„Вероятно имат някакви причини, възпрепятствани са. Майката знам, че има няколко други деца. Бабите вероятно работят и не могат да дойдат. Но това не значи, че лечението е компрометирано. Просто другите деца са с родителите си и той е малко по-тъжен. Но нито персонала, нито другите майки в отделението не са го оставили без грижи, без наблюдение. Всичко върви нормално", коментира пред Нова тв д-р Стоянова.

„Приемам, че родителите имат сериозен проблем. За съжаление на нас той не ни е известен", добавя тя.

Само за няколко часа снимката на детето обиколи социалната мрежа. Лекарите от Детска онкохематология в Пловдив изтъкват, че много добри хора са изпратили дрехи и играчки за Мустафа. Студентите в клиниката пък му събрали пари, за да си купува лакомства.

Вижте повече от репортажа:

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай