Изненада от времето. Поднася ни нещо необичайно

Есента се отлага

Изненада от времето. Поднася ни нещо необичайно | StandartNews.com

Изненада ни готви времето днес. Въпреки че есента дойде и се очакваше застудяване, днес температурите ще бъдат направи летни. На места ще стигнат 30 градуса.

Главно в планинските райони ще има слаби валежи от дъжд. Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна. съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Минималните температури ще са между 9° и 14°, в София - около 10°.

Днес ще бъде с разкъсана, над Източна България, след обяд и над отделни планински райони в Югозападна България - предимно значителна облачност. На отделни места там ще има слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 24° и 29°, в София - около 24°.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, предимно значителна по южното крайбрежие, където на отделни места ще превали дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър.

Максималните температури ще са 25°-27°. Температурата на морската вода е 23°-24°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините облачността ще е предимно значителна, на отделни места главно в Родопите, Странджа и Сакар ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа умерен, временно силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 18°, на 2000 метра - около 11°.

В събота ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над планинските райони от Южна България. Ще продължи да духа слаб, в източната половина от страната до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°.

В неделя ще преобладава слънчево време. В западната половина от страната вятърът ще се ориентира от северозапад, а в източната - ще се задържи от североизток, предимно умерен. Съществена промяна на температурите не се очаква.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай