Изненада! Десислава Радева пое по Пътя на душата

Във Франция е, тръгна по маршрута на Ел Камино

Изненада! Десислава Радева пое по Пътя на душата | StandartNews.com

Докато държавният глава е на поклонническо посещение в Атон и чете символ Верую на литургия в манастира „Свети Великомъченик Георги Зограф” в Света гора, негова съпруга се е отправила към другия край на Европа – също на поклоннически туризъм, пише Епицентър.

Десислава Радева е тръгнала на 1 юни към Франция, където е началната спирка на поклонниците, поели към Ел Камино де Сантяго де Компостела,. според източници от граничните служби.

Жената на президента е с група, която е преспала в Италия и в момента са във Франция.

Както е известно Ел Камино де Сантяго де Компостела е мрежа от поклоннически пътища към олтара на апостол Яков Зеведеев в катедралата „Свети Яков“ в град Сантяго де Компостела, Галисия, Испания, където според традицията са погребани останките на светеца.

Мнозина следват пътищата като форма на духовна пътека или бягство от ежедневието в търсене на душевно израстване. Път за душата - така наричат пътя Камино.

Най-популярният маршрут на Ел Камино започва във Франция, изкачва Пиренеите и върви от изток на запад по тях през цяла Северна Испания, докато стигне до изящната и прочута катедрала „Сантяго де Компостела“, където се твърди, че са погребани останките на свети Яков Зеведеев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай