Сряда,

Истински герой! 18-годишната Станимира спаси 3 деца

От: Иван Ангелов -
2037
Истински герой! 18-годишната Станимира спаси 3 деца
A
A
A

18-годишната бургазлийка Станимира Атанасова извърши нещо невероятно. С помощта на двама продавачи на царевица младото момиче спаси три деца от "мъртвака" на Северния плаж в града, пише "Труд".

Малчуганите - около 9-годишни, влезли сами да се къпят. Внезапно били връхлетени от двуметрови вълни. Подводното течение, което в Бургас наричат сулган, ги подхванало и задърпало навътре. Останали безпомощни, децата започнали да крещят към брега. Майките им ги чули, но не знаели да плуват и изпаднали в истерия, виждайки как главичките им като топлийки изчезват сред вълните.

И тук се намесва Станимира - спасителката на Пети пост на Северния плаж.

18-годишното момиче се хвърлило моментално във водата. Тя хванала едното от децата. Други двама мъже, които само преди пет минути влезли да се къпят, чули виковете на майките и децата, видели как спасителката се хвърля и се спуснали на помощ. Всеки от тях хванал по един малчуган и с общи усилия ги извадили на брега при разплаканите им майки.

Спасителката на плажа се казва Станимира Атанасова. Предстои й да завърши Руската езикова гимназия и идния май да бъде абитуриентка.

"Не се уплаших от случката. Тази година ми е първа като спасител, и този инцидент бе първи за мен. Запазих самообладание. Влизайки в морето да помогна на децата, мислех само, че трябва да се справя, и че те са три, и още някой наоколо трябва да подаде ръка. За щастие, двама продавачи на царевица, току що бяха влезли да се къпят.

Денят беше много горещ, а те си оставиха нещата близо до поста и ми се обадиха, че ще са във водата. Точно те ми помогнаха да извадим всички“, разказва Станимира.

„Обичам да помагам на хората, затова съм решила професията, която ще избера, да е такава- да помагам и да подкрепям. Може би ще стана лекар или учител", разкрива момичето.

Преди да се върне в училище за последния 12-и клас, тя ще работи като спасителка на плажа.

Станимира е кореняк - бургазлийка. Баща й има сервиз за офроуд автомобили. Момичето плува отлично и затова решила да се пробва на вишката.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички