Понеделник,

Истината за уволнението на Балтов. Подписал нещо скандално

От: СТАНДАРТ -
Истината за уволнението на Балтов. Подписал нещо скандално
A
A
A

Новият директор на „Пирогов” проф. Иван Поромански проговори за уволнението на предшественика си проф. Асен Балтов, което предизвика възмущението на светила в медицината, пациенти и на Лекарския съюз.

„Уволних проф. Балтов за неспазване на етичните норми и трудовия кодекс“, заяви проф. Иван Поромански в интервю за бТВ.

„Когато постъпих като директор на „Пирогов“ ми беше поднесена докладна от проф. Енчев, завеждащ клиниките по ортопедия и травматология и приятел на Асен Балтов, в която той предлагаше Балтов да стане началник на операционния блок“, коментира Поромански. „Балтов отдолу е разписал съгласен – той е назначил сам себе си“, каза Поромански. Тогава той разпоредил проверка на трудовото досие на проф. Асен Балтов, където са установени множество други нарушения, заради които той бил уволнен.

„Това, което Балтов изнесе в медиите като заповед за уволнение, е заповедта да му се изплатят дните отпуск. Истинската заповед за уволнение е три страници и половина. Уволнението е направено по законовия ред“, категоричен бе Поромански. Той призова Балков да покаже цялата заповед.

„Редно е Балтов да покаже останалата част от заповедта – тази, с която е бил уволнен“, смята Поромански.

Новият директор на „Пирогов“ каза още, че Балтов отказал да се разпише под заповедта и очаква да я оспорва в съда. „Нямах никакво съмнение, че трябва да го уволня. Беше ми много неприятно, тъй като се познаваме отдавна, но бях длъжен да го направя“, казва Поромански.

Той е категоричен, че няма политически натиск за уволнението на Балтов.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички