Вторник,

Истината лъсна! Ядем боклуците на Европа, но с етикет "българско"

От: СТАНДАРТ -
6553
Истината лъсна! Ядем боклуците на Европа, но с етикет "българско"
A
A
A

Истината лъсна. Председателят на "Обединени български животновъди" Бойко Синапов вдигна завесата и разкри какво ядем - бракуваните продукти от Европа, на които се внасят у нас и ни се предлагат с етикет "българско". На всичко отгоре - на безбожни цени.

"Нито зеленчукопроизводителите, нито ние сме виновни за високите цени в магазинната мрежа. Защото на наш гръб се внасят и се продават чужди бракувани продукти, които влизат в България. Защо? Защото ние сме разграден двор. Тровим собствената си нация. Нископродуктивни продукти се вкарват и се продават с български етикети. Някой трябва да го признае. Самото общество трябва да се събуди, защото това трябва да бъде прекратено.", гневно заяви пред БНР Синапов.

Множество представители на животновъдски организации предупреждават, че сектора в България е пред фалит.

Днес те са поискали среща с президента Румен Радев, служебния премиер Гълъб Донев и финансовия министър Росица Велкова. Засега дата за срещата не е определена. Животновъдите имат готовност и за протестни действия.

"Изкупуването на суровото мляко се спира. В същото време млекопреработвателните предприятия работят и вече са задръстени от стока. Ние всички, и потребители, и ние, като фермери производители, разбрахме какъв е проблемът.

Единствено държавата не можа, и контролните органи не могат да разберат къде е проблемът. Проблемът е в тези големи вериги, които слагат монопол и извиват ръцете на държавата", каза Бойко Синапов.

Председателят на "Обединени български животновъди" добави, че секторът се намира в безизходица, тъй като продукцията, не само сурово мляко и месо, се изкупува на ужасно ниски цени.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com