Истина? Професор видя заговор срещу България за Шенген

Говори общественикът Стоян Денчев

Истина? Професор видя заговор срещу България за Шенген | StandartNews.com

"Има някаква нагласа България и Румъния да не бъдат приети в Шенген. Предварително е намислено да остане само Хърватия, изиграха го по "блестящ" начин. Целият народ и всички български политици трябва да изригнат в този момент и да заклеймят тези нечестни европейски политици", заяви общественикът проф. Стоян Денчев.

По думите му България никога не е защитавала своите интереси, защото продължаваме да се караме. 

Проф. Денчев коментира и обвиненията, отправени от сирийски мигрант към българските гранични полицаи - че са стреляли по него и едва е оживял.

"Българската граница не трябва да се преминава безнаказано. Ако мигрантите бягат от войната, има гранични пунктове - да отидат да си подадат документите, а не да режат преградното съоръжение", подчерта той. 

Общественикът е на мнение, че медиите, свързани с разследването на случая, "имат определена задача - България да не влезе в Шенген".

"Колкото по-голяма е държавата, толкова по-голяма е корупцията", категоричен бе той.

В ефира на Bulgaria ON AIR проф. Денчев подкрепи твърденията на президента Румен Радев, че действията на "Продължаваме промяната" са шарлатания, но все пак подчерта, че "един държавен глава трябва да прецизира изразните си средства". 

"Проф. Николай Габровски ще бъде добър премиер, ако успее да създаде правителство. Това е правителство на България без значение, че ГЕРБ има възможността да го предложи първо. Бойко Борисов направи добре, че се отдръпна", отбеляза той. 

Според него правителство на малцинството няма да бъде възможно нито с първия, нито с втория мандат. Шанс са правителство може да има с третия мандат, който Денчев прогнозира, че ще отиде при БСП или "Продължаваме промяната". 

Общественикът обобщи, че "България е поставена на спусъка на общественото внимание".

"Вече не вярвам на европейските политици, но все още вярвам на българските. Не може да те гледат в очите, да те тупат по рамото и накрая старата Европа да се отдели от новата", заключи той. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай