Истина ли е? Забраняват на учителите да са във Вайбър групи

Родителите са в шок

Истина ли е? Забраняват на учителите да са във Вайбър групи | StandartNews.com

Наистина ли забраняват на класните ръководители и останалите учители, осочено в началния курс, да са в родителски вайбър групи? Въпросът разтревожи всички майки след нарочен пост във Фейсбук.

Учители получават заповеди да не участват във Вайбър групите за комуникация с родителите, стана ясно от публикация и коментарите към нея във Фейсбук.

„Здравейте, искам да си сверя часовника по един казус от днес. Преди малко в групата на класа по Вайбър класната заяви, че от днес има спусната заповед в училище учителят няма право да участват в групата с родителите по Вайбър и веднага напусна. След нея напусна и Г-та по занималня. Искам да попитам тази заповед само за нашето училище ли важи или е спуснато от МОН?”, гласи постът от събота на участник в една от групите за образование във Фейсбук.

От стотиците коментари под нeго става ясно, че такава забрана е спусната и в други училища, а в някои школа ограничението е наложено още миналата година, като се разчита на комуникацията през електронния дневник. Според някои от коментиращите ветото за Вайбър не идвало от просветното министерство, а от самите директори.  Причината обаче не е ясна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай