Истина ли е? Какво правят българите в Турция

НСпоред статистиката за този летен сезон

Истина ли е? Какво правят българите в Турция | StandartNews.com

Министерството на културата и туризма в Анкара съобщи днес, че общо 40 милиона 246 хиляди 899 посетители са пристигнали в Турция през първите 9 месеца на годината, а приходите от туризъм, получени за 9 месеца, са се увеличили с 27,1%.

Броят на чуждестранните посетители нараства с 97,96 на сто спрямо първите 9 месеца на предходната година и става близо 35 милиона души. 

Турция през третото тримесечие на годината е спечелила около $18 милиарда приходи от туризъм. Приходите се увеличават с 27,1% спрямо същия период на предходната година. Приходите от туризъм на Турция за 9 месеца надминаха $35 милиарда.

В класацията на страните, изпратили най-много посетители в Турция през първите 9 месеца, Германия е първа с 4 527 853 души, Руската федерация е втора с 3 864 898 души, а Обединеното кралство е на трето място 2 817 271 души. Великобритания е следвана съответно от България с 2,1 милиона и Иран с 1,8 милиона посетители. 

Имайки предвид населението на държавите, ние водим класацията за най-често посещаваща комшиите нация на глава от населението. Статистиката показва, че за първите 9 месеца всеки трети българин е посетил югоизточната ни съседка.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай