Интензивни валежи в Южна и Източна България

Днес временни разкъсвания и намаления на облачността ще има над Западна България

Интензивни валежи в Южна и Източна България | StandartNews.com

Днес временни разкъсвания и намаления на облачността ще има над Западна България. Ще има и валежи, като в Южна и Източна България те ще са на повече места, в отделни райони там - интензивни, а в Северозападна България ще са на по-малко места и предимно слаби. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, но ще е предимно слаб. Преобладаващите максимални температури ще са между 14° и 19°. Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане по-ниско от средното за април.

Над Черноморието ще преобладава облачно време с валежи от дъжд. Ще духа слаб вятър с източна компонента. Максималните температури ще са 12°-15°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще преобладава облачно време с временни разкъсвания и намаления на облачността над масивите в Югозападна България. На много места ще има валежи от дъжд, само по най-високите части - от сняг. В отделни райони валежите ще са интензивни, след обяд в Рило-Родопската област - придружени с гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра - около 2°.

От четвъртък до събота въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Ще се развива купеста, в следобедните часове и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони в Родопите и Източна България, придружени и с гръмотевична дейност. По-голяма е вероятността за локални интензивни валежи в четвъртък и в събота, когато отново са възможни значителни количества. В по-голямата част от страната максималните температури ще остават под 20°, минималните най-често ще са между 4° и 9°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай