Институтът за космически изследвания и технологии при БАН отваря врати за посетители

Институтът за космически изследвания и технологии при БАН отваря врати за посетители | StandartNews.com

Институтът за космически изследвания и технологии при Българската академия на науките ще отвори вратите си за посетители на 15 ноември 2014 г. (събота) по случай 145-годишнината на Академията. Институтът се намира в комплекса на БАН на 4-ти км. в София (ул. „Акад. Георги Бончев", бл. 1 и бл. 29).

В Деня на отворените врати от 10:00 до 16:00 ч. ученици, студенти и граждани ще могат да се запознаят с дейността на института през 45-годишната му история и с настоящите проекти на учените в областта на космическите изследвания и технологии, ще научат повече за приложението на аерокосмическите технологии в борбата срещу природните бедствия, за слънчевата активност и прогнозирането на геомагнитните бури и др. Посетителите ще могат да се срещнат с учени, участници в Х-тата научна конференция „Космос, екология, сигурност", която се провежда тази седмица в София и чийто организатор е институтът.

В института ще бъде изложена своебразна експозиция на апаратура, разработена от българските учени от БАН за полетите на българските космонавти Георги Иванов и Александър Александров, както и съвременни уреди за изследване на Земята от Космоса. Посетителите ще могат да разгледат първата автоматизирана Космическа оранжерия СВЕТ, мостри на „космически храни" и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай