Илияна Йотова : Нямаме нужда от президент, който да мълчи

Не трябва да имаме два избора в една година

Илияна Йотова : Нямаме нужда от президент, който да мълчи | StandartNews.com

Европейските и след това местните избори изпиха енергията ни, заяви пред БНР вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя е категорична, че трябва да направим така, че в следващите години да не се получава така, че да имаме два избора в една година.

"Политическото противоборство и надскачане на личности, ажиотаж и дискусии за това как се правят избори, кой кой е - сякаш накараха държавата да спре. Много малко като държава сме постигнали.

2019 г.. няма да се запомни с кой знае какво - нито една реформа в нито сфера, година, в която повече говорихме за политика и по-малко за собственото си развитие като общество и държава.

Това, че местната власт се избра с 1/3 от българските граждани може би е най-сериозната диагноза в това отношение", коментира тя в интервю за предаването "Неделя 150" на програма "Хоризонт".

Общо е усещането, че 30 години по-късно няма справедливост и неравенствата са твърде високи, подчерта със съжаление Илияна Йотова.

"Не смятам, че имаме нужда от президент, който стои, мълчи, преглъща - както беше в предишния мандат, и слуша онова, което му казва изпълнителната власт", категорична бе Илияна Йотова. По думите ѝ президентската двойка изпълнява ангажимента си към българските граждани.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай