Идва зловеща магнитна буря. Денят Х

След 10 дни се задава нещо страшно

Идва зловеща магнитна буря. Денят Х | StandartNews.com

За първи път от много време насам идва магнитна буря с висока интензивност. Хората, които страдат от мигрена и високо кръвно, ще я усетят най-силно.

Днес – 7 декември ни чака магнитна буря със средна интензивност, но само след 10 дни се задава нещо наистина страшно.

През последния месец на годината ще се наблюдават няколко магнитни бури, които могат да повлияят на човешкото здраве и работата на електрическите уреди и технологиите.

Както е известно, магнитните бури са колебания в магнитното поле на Земята, които възникват в резултат на плазмени изблици на Слънцето. Тези явления могат да повлияят негативно на функционирането на комуникационните системи и здравето на хората, чувствителни към промените във времето.

През декември има няколко опасни периода с магнитни бури: 6−7 декември - със средна интензивност; 17 декември - средна интензивност; 18 декември - буря с висока интензивност (K-индекс ще бъде равен на 5);21 декември - силна буря; 22−23 декември - средна интензивност на магнитната буря.

Останалите дни от месеца се оценяват като спокойни. Трябва да се отбележи, че различни активни явления на Слънцето, предизвикващи магнитни бури на Земята, невинаги могат да бъдат предвидени предварително. Напомняме, че най-честите симптоми, които се забелязват при чувствителните на магнитна буря хора са главоболие и световъртеж, гадене, повишено кръвно налягане, слабост, безсъние, болки в мускулите и ставите, загуба на апетит, раздразнителност, обостряне на хронични заболявания.

Според учените, активността на бурята днес достига ниво G1 и може да повлияе на миграционните пътища на птици и животни. Също така магнитната буря може да повлияе на здравето на чувствителните към времето и възрастните хора, така че те трябва да бъдат внимателни през тези дни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай