Идва циклон. Ето къде ще вали

Температурите на Балканите ще се повишават

Идва циклон. Ето къде ще вали | StandartNews.com

През нощта срещу неделя имаше разкъсана, предимно средна и висока облачност, като в някои южни райони днес ще намалява до ясно време. Източният вятър ще отслабне, a в много райони ще стихне. Минималните температури ще се повишат и ще са между 7° и 12°, като традиционно по-ниски ще се задържат в планинските райони и котловините от Западна България – между 2-4°С. Възможно е да се образуват слани в планинските райони и котловините от Западна България. Такава е прогнозата на синоптиците от Meteo Balkans ("Метео Балканс") за неделния ден, пише Блиц.

Дневните стойности ще останат почти без промяна и на повече места ще са между 20-25°С, като най-високи ще са над Югозападна България и Дунавската равнина  – до 25-26°С. Доста по-ниски ще са те по Черноморието – до 19-20°С. 

През деня времето отново ще е с разкъсана облачност, предимно средна и висока облачност, но без валежи. Ще духа слаб, а в Дунавската равнина и Източна България до умерен вятър от североизток. 

Времето в планините ще е с разкъсана облачност, предимно средна и висока облачност. По-значителна облачност очакваме след обяд над масивите от Западна България, като там  е възможни да превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен изток-югоизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра - около 5°.

Времето по Черноморието - денят ще започне с разкъсана, предимно средна и висока облачност. Температурите постепенно ще се понижат и ще са между 19-20°С. 

Прогноза за Фини прахови частици (ФПЧ) - В сутрешните часове нивата на фини прахови частици в атмосферата ще бъдат завишени. Концентрацията на вредни газове ще е между 60-90µg/m3 при средноденонощна норма 50 µg/m3. 

Времето в София - След полунощ облачността ще се разкъса и ще е предимно средна и висока. Следобед облачността отново ще се увеличи, но валежи не се очакват. Очакваните минимални температури в столицата ще да между7°С- 8°С, а максималните ще достигнат до 23°С. 

През следващите 24 часа времето в по-голямата част от Балканския полуостров ще попадат в източната периферия на слаб средиземноморски циклон, разположен над Италия и Йонийско море. Повече облаци очакваме над западната и южна половина на Балканите, където ще превали и прегърми.

Значителни валежи очакваме в Северна Румъния. Над останалата част от полуострова облачността ще е предимно средна и висока и валежи са малко вероятни. Температурите на Балканите ще се повишават.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай