Идва тежък вторник! Предупреждението на НИМХ

Каква ще е обстановката в страната

Идва тежък вторник! Предупреждението на НИМХ | StandartNews.com

Истинската зима поне временно ще ни напомни, че не е изчезнала.

През нощта в почти цялата страна ще вали сняг. В Северна България и планинските райони ще се образува снежна покривка. Утре валежите ще отслабнат, в Източна България и крайните южни райони до около обяд, а до вечерта почти в цялата страна ще спрат. Ще духа умерен и силен вятър от север-североизток и ще има условия за виелици и навявания.

Застудяването ще продължи и дневните температури, в повечето райони, ще са с обратен или почти без дневен ход, към 14 часа ще са предимно между минус 5° и 0°. 

В планините ще е облачно с валежи от сняг, които още преди обяд ще отслабват, до вечерта в повечето райони и ще спрат. Ще духа силен и бурен вятър от изток-североизток и с него ще се създават условия за виелици и навявания. Температурите ще продължат да се понижават и към 14 часа на височина 1200 m ще бъде минус 3°, на 2000 m - около минус 7°.

По Черноморието облачността ще е значителна. На места ще има валежи от дъжд, който ще се примесва и ще преминава в сняг. Ще духа силен северен вятър и с него застудяването ще продължи. Дневните температури ще са предимно между минус 3° и 2°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще се усилва и ще бъде 4 бала.

За цялата страна в сила за утре е жълт код за очаквани минусови температури и студено време, съобщиха от НИМХ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Илья
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи