Идва нов мистериозен знак! Какво означава

Ще бъде въвеждан постепенно

Идва нов мистериозен знак! Какво означава | StandartNews.com

По пътищата в Европа взе да се появява нов загадъчен знак.

Символът на черна кола на бял фон, която изчезва в назъбени линии е от т.нар. предупредителната група знаци и се появи по пътищата първо на Испания, а скоро вероятно и в цял ЕС.

Шофьорите не трябва да пренебрегват предупреждението на този все още загадъчен пътен знак. И така, какво означава този символ и защо трябва да му обърнете специално внимание?

Появата на пътен знак P-33 на някои пътища в Испания не противоречи на основните стандарти за пътна безопасност на Европейския съюз, но страните могат да поставят свои собствени пътни знаци и да прилагат маркировки според собствените си модели и цветова схема, пише Флагман.

Ето защо нововъведеният пътен знак P-33 се среща от доста време само в Испания, но сега, най-вероятно и европейската стандартизация щи бъде обогатена с такъв символ. Предупредителен знак с изображение на кола, която почти е изчезнала в черно-бял делириум, предупреждава за опасност.

От описанието става ясно, че превозното средство навлиза в зона, където често възникват явленията на ограничена видимост. Може да е мъгла, сняг, дъжд или дим.

След като видите такъв знак на пътя и оцените ситуацията, няма да е излишно да включите фаровете за мъгла. По този начин водачът не само ще се погрижи за собствената си безопасност, но и ще помогне на другите участници в движението, като освети автомобила си и той стане по-видим.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай